Chore dzieci

Charakterystyczne dla chorych dzieci jest to, że w chorobie wykazują zmniejszony apetyt, jedzą mniej, przez co ograniczają możliwość zaspokojenia potrzeb energetycznych organizmu. W procesie leczenia chorego dziecka, zapewnienie dobrej i zbilansowanej diety, wydaje się być kwestią kluczową.

Doustne żywienie medyczne od Nutricomp®

Gdy dziecko nie jest w stanie przyjąć pełnowartościowego pożywienia w postaci posiłków i istnieje prawdopodobieństwo niedoborów mikroorganizmów, składników energetycznych i białek, sięgnij po żywienie medyczne w postaci wysokokalorycznych, bogatych w mikroelementy oraz rybie kwasy Omega3 i witaminę D3 napojów Nutricomp®.

Nutricomp® to wysokokaloryczne i niskoobjętościowe posiłki medyczne w lubianych przez dzieci smakach (truskawkowy, czekoladowy, waniliowy i bananowy). 200 ml posiłku to aż 300 kalorii.

 

Podstawowe założenia dotyczące bezpiecznego posiłku medycznego

 

Bez laktozy - Uniknięcie objawów nietolerancji laktozy
Bez glutenu - Przeciwwskazany w chorobie trzewnej
Odpowiednia osmolarność - Redukcja ryzyka biegunki
Jałowość - Uniknięcie zakażenia
Odpowiedni smak - Do picia, w 4 wybornych smakach